22-1-2014

Mascus vormt strategische alliantie met IronPlanet

Mascus, de wereldwijde online marktplaats voor zware machines en vrachtwagens, is een samenwerkingsverband aangegaan met IronPlanet, een marktleider voor online veilingen van zwaar materieel en voertuigen. IronPlanet heeft een klein aandelen belang in Mascus International verworven. Dealers die hun materieel te koop aanbieden op de site van Mascus, kunnen die goederen nu met een paar muisklikken ook gemakkelijk laten veilen via IronPlanet.

”Als wereldwijde online marktplaats voor zware machines en voertuigen, is het onze missie om verkopers en kopers met elkaar in contact te brengen en vice versa. Wij begrijpen dat onze klanten snel een koper willen vinden. Ze maken al gebruik van verschillende kanalen om hun goederen aan te bieden en te verkopen. Ze werken met online marktplaatsen en verkopingen. Wij willen onze adverteerders verder tegemoet komen door ze de mogelijkheid te bieden om hun goederen op een eenvoudige en snelle manier te laten veilen via IronPlanet,” aldus Tim Scholte, CEO van Mascus.

Mascus is al vanaf 2011 actief op het gebied van veilingen van zwaar materieel en biedt aan meer dan 150 veilinghuizen de mogelijkheid om hun activiteiten en aanbiedingen te publiceren op een aparte pagina op de website van Mascus. De populariteit van deze veilingpagina’s is snel toegenomen en de belangstelling van zowel kopers als aanbieders blijft groeien met nu al meer dan 90.000 bezoekers per maand. Mascus heeft de belangstelling van de markt voor deze veilingtransacties opgepakt en besloten om een stap verder te gaan door zijn klanten te helpen om hun goederen op een eenvoudige wijze via IronPlanet aan te bieden. Op de bestaande veilingpagina’s van Mascus blijft alles bij het oude, hier zullen geen wijzigingen plaatsvinden en blijft Mascus onafhankelijk.

“Ik ben erg enthousiast om samen met Mascus te werken aan de verdere ontwikkeling om verkopers en kopers wereldwijd sneller met elkaar in contact te laten komen om gebruikt materieel kwijt te raken of te vinden. Onze gekoppelde online marktplaatsen bieden weergaloze mogelijkheden voor remarketing voor onze klanten,” zegt Greg Owens, de CEO van IronPlanet. “We vinden het fijn dat wij onze ervaring van meer dan 13 jaar op het gebied van handel en vernieuwende technologie kunnen inbrengen om tegemoet te komen aan de vraag van de verkopers en kopers van Mascus.”

Sinds de start met online veilingen meer dan tien jaar geleden, heeft IronPlanet al voor meer dan 3 miljard dollar gebruikt materieel online verkocht en zijn er meer dan 1 miljoen geregistreerde gebruikers uit bijna alle landen van de wereld. IronPlanet verkoopt het materieel online met gegarandeerde keuringsrapporten. Daardoor worden wereldwijd kopers aangetrokken en dat leidt tot hoge marktprijzen. Voor meer informatie over Mascus, kijk op www.mascus.com. Voor meer informatie over IronPlanet, kijk op www.ironplanet.com

Contact

Tim Scholte, CEO, +31 6 518 233 89,
Rickard Krøtø, COO, +46 70 660 2780,

Over Mascus

Mascus is een wereldwijde online marktplaats voor landbouwmachines, bosbouwmachines, heftrucks, terreinbeheermachines, bouwmachines, transportvoertuigen en ander zwaar materieel. Hieronder vallen onder andere trekkers, aanhangers, gebruikte trucks, gravers, boxtrailers, mini-graafmachines en graafmachines.
Mascus maakt de handel in gebruikte machines en materieel sneller en efficiënter door alle informatie over vraag en aanbod op één plaats te verzamelen van. Alle dealers, producenten en eindgebruikers kunnen hun gebruikte machines en materieel te koop aanbieden op de online marktplaats van Mascus. Mascus wordt gesteund door Vortex Capital Partners. Voor meer informatie, kijk op www.mascus.com.

Over IronPlanet

IronPlanet is een leidende online marktplaats voor gebruikt zwaar materieel. Onze verkopers maken meer winst door de lage transactiekosten en realiseren een betere eindprijs via een wereldwijd koperspubliek. Onze gegarandeerde keuringsrapporten en exclusieve IronClad-Garantie zorgen ervoor dat kopers met vertrouwen een bod kunnen uitbrengen. IronPlanet wordt gesteund door Accel Partners, Kleiner Perkins Caufield & Byers, Caterpillar, Komatsu en Volvo. Voor meer informatie, kijk op www.ironplanet.com


Voor de redactie:
Voor persmateriaal en foto’s:
www.mascus.nl/press (Engels)

22-1-2014

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2008