Zoekopdracht gebruikte machines Sluiten » Uitgebreid zoeken

  Gevraagd advertentie plaatsen
  Aantal advertenties: 9.109

  Tweedehands hooibouwmachines te koop

  Bent u een (kleinere) veehouder en bent u op zoek naar een tweedehands hooibouwmachine? Dan vindt u op Mascus, de marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands zwaar materieel, misschien wel de landbouwmachine die u nodig heeft voor uw werkzaamheden op het land. Hooibouwmachines worden ook wel voederwinningstechnieken genoemd en kunnen met verschillende onderdelen worden uitgerust, waaronder maaiers, ronde-balenpersen en schudders.

  Lees meer Sluiten
  Advertenties/pagina

  Soorten hooibouwmachines

  De aangeboden gebruikte hooibouwmachines verschillen in functie en uitrusting. De meest gevraagde soorten hooibouwmachines op Mascus zijn:

  • Maaiers: Wanneer het tijd is om te oogsten, komt de maaier tevoorschijn. Uitgerust met scherpe messen en maaitrommels, waardoor het oogsten van ruwvoer gemakkelijk gaat. Een maaikneuzer wordt vaak gebruikt om het droogproces van de voedergewassen te versnellen.
  • Ronde-balenpersen: Een balenpers doet precies wat de naam doet vermoeden: deze machine perst materiaal samen tot balen. In de landbouw worden ze voornamelijk gebruikt voor het drukken van hooi en stro, maar er zijn ook balenpersen die bijvoorbeeld karton, papier, plastic en afval samendrukken. Een rondebalenpers is een type balenpers. Er zijn ook vierkante balenpersen en wikkelaars.
  • Schudders: een schudder wordt vaak in de veehouderij gebruikt voor op een trekker. Deze landbouwmachine doet zijn naam eer aan en schudt het pas gemaaide gras, om ervoor te zorgen dat het gras sneller droog is. Er zijn zelfs schudders met een breedte van 20 meter!

  De andere soorten hooibouwmachines die u hier kunt vinden zijn: klepelmaaiers, getrokken veldhakselaars, opraapwagens, zwadharken en overige hooi- en voedergewasmachines.

  Aanbod gebruikte hooibouwmachines

  Het aanbod varieert in specificaties als bouwjaar, aandrijving, werkbreedte, gebruiksuren en prijs. Het is gemakkelijk om te zoeken op deze specificaties door middel van het filtermenu naast de advertenties. Zoeken op merken kan ook, denk hierbij aan CLAAS, Kuhn, Krone, John Deere en New Holland. Tweedehands hooibouwmachines uit bijvoorbeeld Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden en Finland zijn ook binnen één muisklik te vinden.

  Andere hooi- en voedergewassenmachines kopen

  Wanneer u nog verder wilt zoeken, vindt u binnen de landbouwcategorie duizenden advertenties van allerlei machines. Denk aan harkkeerders en schudders, loofklappers, oogstmachines, zelfladende aanhangers en zwadharken. Of misschien vindt u in de categorie overige oogstmachines wel waar u naar op zoek bent.

  Tweedehands landbouwmaterieel kopen op Mascus

  De landbouwcategorie biedt veel mogelijkheden met tienduizenden advertenties in verschillende categorieën. Denk aan tweedehands tractoren, grondbewerkingsmachines, oogstmachines, bemestingsmachines, laad- en graafmachines en zaai- en plantmachines. Allemaal niet meer weg te denken binnen de landbouwsector. Ook hierbij kunt u gemakkelijk filteren op onder meer land, prijs, bouwjaar en merk.

  Download de Mascus-app

  Sinds april 2019 hebben we een speciale Mascus-app. Met deze app is het zwaar materieel nog maar één knop van u verwijderd op uw smartphone.

  Het grootste aanbod zwaar gebruikt materieel

  We zijn de wereldwijde marktplaats voor zwaar materieel. Dagelijks worden er nieuwe wagens en onderdelen voor onder andere bouw, laden en lossen, bosbouw, terreinbeheer, landbouw en transport aangeboden. Met meer dan 400.000 advertenties live, is de kans groot dat u vindt wat u zoekt. U kunt de selectie verfijnen door te filteren op een bepaalde productcategorie, bouwjaar of merk.