Aantal advertenties: 94

Tweedehands stadsbus te koop

Stadsbussen zijn geschikt voor het afleggen van kortere afstanden, omdat ze minder zit- en meer staanplaatsen hebben in vergelijking tot streekbussen. Stadsbussen worden meestal met een lage vloer afgeleverd en hebben brede deuren. In Nederland was de wijnrode bus in de periode van 1966-1988 veel in het straatbeeld te zien. Daarna maakte de tomaatrode variant zijn intrede. Rond 1990 stapten veel busmaatschappijen van dit ‘standaardbusconcept’ af en voerden hun eigen kleurstelling. De blauwgroene bussen: wie kent ze niet?

Mascus is dé website voor zwaar gebruikt materieel. Wie weet vindt u hier die tweedehands stadsbus waar u naar op zoek bent.

Lees meer Sluiten
Advertenties/pagina

Aanbod stadsbussen

De aangeboden stadsbussen variëren sterk qua prijs, van in de duizenden euro’s, tot meer dan een ton. Dit is afhankelijk van het merk, het aantal kilometers op de teller, het bouwjaar en het aantal zit- en staplaatsen. Ook is er een verschil te vinden in het motorvermogen, de emissieklasse, de transmissie en het slagvolume van de motor. De gemiddelde stadsbus is zo’n 3 meter breed, bijna 2 keer zo breed als een personenauto.

Deze informatie is per aangeboden stadsbus te vinden in de advertentie. Zo kunt u makkelijk vergelijken. Er worden ook stadsbusonderdelen aangeboden, zoals motoren en banden.

De meeste aangeboden tweedehands stadsbussen zijn van Volvo, Scania, VDL Berkhof, MAN en Mercedes-Benz. Sorteren op land kan ook. Zo vindt u makkelijk het aanbod uit landen als Nederland, Estland, Duitsland, Zweden en Polen.

Andere soorten bussen kopen

Op Mascus worden nog meer tweedehands bussen aangeboden. Zo vind je de luxe opvolger van de stadsbus, de touringcar, maar ook schoolbussen (denk aan de iconische Amerikaanse schoolbussen), minibussen, intercitybussen, dubbeldekker bussen en gelede bussen. De categorie overige bussen biedt ook veel mogelijkheden. Een bus met rolstoellift, motoronderdelen, camperbussen of een oude SETRA-bus uit 1963 zou u daar kunnen vinden.

Alles voor transport op Mascus

De tweedehands stadsbussen vallen in de transportcategorie op Mascus. Hier worden nog veel meer tweedehands transportwagens aangeboden. Denk hierbij aan bakwagens, bedrijfswagens & lichte vrachtwagens, trekkers, opleggers, aanhangers, auto’s en gemeente voertuigen. Mascus biedt meer duizenden advertenties binnen de categorie bus/touringcar.

Download de Mascus-app

Sinds april 2019 hebben we een speciale Mascus-app. Met deze app is het zwaar materieel nog maar één knop van u verwijderd op uw smartphone.

Download de app via Google Play

Download de app in de App Store

Het grootste aanbod zwaar gebruikt materieel

We zijn de wereldwijde marktplaats voor zwaar materieel. Dagelijks worden er nieuwe wagens en onderdelen voor onder andere bosbouw, terreinbeheer, landbouw en transport aangeboden. Met meer dan 400.000 advertenties live, is de kans groot dat u vindt wat u zoekt. U kunt de selectie verfijnen door te filteren op een bepaalde productcategorie, bouwjaar of merk.