Aantal advertenties: 267

Tweedehands werkboten en pontons te koop

Een werkboot wordt gebruikt bij werk op en langs het water. Een ponton, of ook wel pontoon boat, is een drijvend platform. Met zijn gesloten dek zonder opbouw, wordt een ponton voornamelijk gebruikt om dat wat erop staat (zoals een hijskraan) te ondersteunen. Bepaalde compartimenten kunnen ervoor zorgen dat de ponton horizontaal blijft liggen, door het toevoegen of verwijderen van ballastwater. Bekijk het aanbod op Mascus, de marktplaats voor het kopen en verkopen van tweedehands zwaar materiaal.

Lees meer Sluiten
Advertenties/pagina

Diverse functies gebruikte pontonboten

Een ponton kan ook dienen als aanlegsteiger of als vlot wanneer er geen andere constructie op de bodem te funderen is. Bij een pontonbrug worden meerdere pontons aan elkaar vastgekoppeld. Deze brug kan dienst doen als drijvende steiger en als nood- of vlotbrug. Vooral het leger maakt hiervan gebruik, dit gebeurde ook tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu wordt er onder andere tijdens de Nijmeegse Vierdaagse pontonbruggen gelegd over de Maas.

Aanbod werkboten/pontons

De aangeboden werkboten en pontons hebben verscheidende eigenschappen en komen onder meer uit Nederland, Denemarken, Finland en Zweden. Onder de werkboten vallen onder andere baggermachines, landingsvaartuigen en ferry’s. Het aanbod aan pontons is breed: van vouwpontons tot landingsvaartuigen om rollende materialen mee te vervoeren. Maar volledige modulaire pontonvloten, pontons van staal of echte navy pontoon boats (assaultboats) van aluminium worden ook tweedehands aangeboden. Deze legerpontonboten zijn niet alleen geschikt als lichte werkboot, maar ook om voor het plezier te gebruiken. Met de opties als een uitneembare bank, motor en kussenset, kunt u zelfs met zo’n zes personen recreatief varen tijdens een zomerse dag.

Losse tweedehands maritieme onderdelen kopen

De categorie werkboten en pontons wordt aangevuld met losse tweedehands maritieme onderdelen, waaronder propellers en scheepsschroeven. Ook is er een divers assortiment aan hijslieren te koop. De (hijs)lieren in ons aanbod hebben bijvoorbeeld een radiaalzuiger in de motor of zijn voorzien van een tegenbalansverdeler die aangesloten is op een enkeltraps planetaire versnellingsbak. Ook de lengte van de kabel en de hijskracht verschilt per aangeboden gebruikte hijslier. Dit kan van een paar ton tot tientallen tonnen oplopen.

Ander tweedehands maritiem materieel

Behalve werkboten, pontonboten en de bijbehorende onderdelen, wordt er nog veel meer maritiem materieel aangeboden op Mascus. Er worden namelijk ook tweedehands scheepsmotoren aangeboden, elk met een ander kW/pk aan vermogen. Cummins is hierbij het meest voorkomende merk. Een maritieme hulpmotor ondersteunt de hoofdmotor en is daarom onmisbaar. Ook zijn er tweedehands baggerschepen met bijbehorende onderdelen zoals een pomp of hydraulische cilinders. Voor de voortstuwing van schepen worden er diverse scheepsaandrijvingen aangeboden. De scheepsvoortstuwing gebeurt tegenwoordig voornamelijk door dieselmotoren.

Tweedehands bouwmaterieel kopen op Mascus

De werkboten/pontons die te koop staan op Mascus, vallen in de bouwcategorie. Hier wordt een breed assortiment aan bouwproducten aangeboden. Denk hierbij aan graafmachines, laders, hoogwerkers en bouwliften, afvalverwerking en recyclingmachines, maar ook onder andere aan kranen, asfaltmachines en boorinstal laties. Via de advertentie per product kunt u veilig en direct in contact komen met de verkopende partij.

Download de Mascus-app

Sinds april 2019 hebben we een speciale Mascus-app. Met deze app is het zwaar materieel nog maar één knop van u verwijderd op uw smartphone.

Download de app via Google Play

Download de app in de App Store

Het grootste aanbod zwaar gebruikt materieel

We zijn de wereldwijde marktplaats voor zwaar materieel. Dagelijks worden er nieuwe wagens en onderdelen voor onder andere bosbouw, terreinbeheer, landbouw en transport aangeboden. Met meer dan 400.000 advertenties live, is de kans groot dat u vindt wat u zoekt. U kunt de selectie verfijnen door te filteren op een bepaalde productcategorie, bouwjaar of merk.